چهاردهمین همایش مدیریت دارایی های فیزیکی با حضور مدیران ارشد صنایع بزرگ، خبرگان نگهداری و تعمیرات و استادان برجستۀ این حوزه از سراسر کشور در روزهای 10 و 11 دی ماه 1398 با همکاری شرکت پمکو و گروه پژوهشی صنعتی آریانا در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد. عبارت «مدیریت دارایی های فیزیکی» تا دو دهه پیش مفهومی ناآشنا در ادبیات مدیریتی کشور بود؛ امروزه اما بهواسطۀ زحمات صاحبنظران این دانش در کشور، بسیاری از سازمانها نهتنها مدیریت داراییهای فیزیکی را میشناسند، بلکه آن را بهمثابه نیازی ناگزیر پذیرفتهاند و در استقرار این دانش قدیمی در لباسی تازه، از هم پیشی میگیرند. زنجیرۀ ارتباط بین دانش و صنعت، حلقههای گوناگون و مکمل زیادی دارد که از جملۀ آنها میتوان ترجمۀ کتاب و مقالات، برگزاری کلاسهای آموزشی، آشناکردن دانشگاهها، تربیت مشاوران، تدوین آییننامهها و مقررات، توسعۀ مدلهای اجرایی، ایجاد تعهد مدیران و مشارکت کارکنان و ایجاد فضایی برای تشویق شرکتهای پیشرو و برگزاری همایش نگهداری و تعمیرات که کامل ترین همایش مدیریت دارایی فیزیکی میباشد را برشمرد.
چهاردهمین کنفرانس نگهداری و تعمیرات در ۳ سالن همزمان برگزار شد و شاهد برگزاری ۶ میزگرد تخصصی بود: «میزگرد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی»، «میزگرد صنعت برق»، «میزگرد ایمنی»، «میزگرد نسل چهارم مدیریت داراییها»، «میزگرد ساختمان و تأسیسات» و «میزگرد برونسپاری قراردادهای بهرهبرداری و نگهداشت». این ۶ میزگرد در سالن اصلی مرکز همایشهای بینالمللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد و با استقبال و مشارکت مطلوب شرکتکنندگان در این کنفرانس که کامل ترین همایش مدیریت دارایی های فیزیکی بود، مواجه شد.
در کنار این ۶ میزگرد، ۴۰ سخنرانی نیز برگزار شد و مشاوران و خبرگان برجستۀ این حوزه فرصت یافتند تا تجربهها، یافتهها و دستاوردهای خود در سال گذشته را در بزرگترین گردهمایی مدیران فنی ایران به شرکتکنندگان ارائه کنند. بیش از ۵۰۰ نفر از مدیران و دستاندکاران نگهداری و تعمیرات از صنایع مختلف بزرگ و کوچک، کارشناسان و مشاوران نگهداری و تعمیرات نیز از این سخنرانیها بهره بردند.
به گفتۀ دکتر علی زواشکیانی، دبیر علمی چهاردهمین همایش مدیریت دارایی های فیزیکی : “بهینه سازی و افزایش بهره وری و کاهش هدررفت و ضایعات در شرکتهای صنعتی از جمله چالشهای کلیدی صنایع در شرایط کنونی اقتصاد ایران به شمار میرود. به همین دلیل است که استقبال از این همایش با گذشت دوازده سال از برگزاری اولین دورۀ آن همواره رو به افزایش بوده است و هر سال توانستهایم بخشهای جدیدی از صنعت گستردۀ این مرزوبوم را با مفهوم مدیریت داراییهای فیزیکی آشنا کنیم و مزایای این رویکرد نوین را به آنها معرفی کنیم. از جمله اینکه در این همایش هم شاهد استقبال شرکتها بودیم و بیش از ۵۰۰ نفر از مدیران صنایع کشور از صنایع مختلفی همچون نفت، گاز، پتروشیمی، برق، معدنی، نیروگاهی، آبوفاضلاب و خودروسازی در آن شرکت کردند.”