دهمین همایش مدیران فنی و نگهداری و تعمیرات با حضور «بیش از 600 نفر از مدیران صنایع ایران، کارشناسان و مشاوران نگهداری و تعمیرات و استادان برجسته این حوزه» از سراسر جهان، 20 و 21 مهرماه در هتل المپیک تهران برگزار شد.
در این همایش که برگزارکننده آن گروه پژوهشی صنعتی آریانا است، برای نخستین بار، میزبان استادان و پژوهشگران بنیاد بینالمللی پژوهش در نگهداریوتعمیرات (International Foundation for Research In Maintenance) یا همان ایفریم نیز بود. به گفته برگزارکنندگان این همایش، «استقبال گستردهتر از سالهای گذشته بوده و بیش از 600 نفر از مدیران صنایع کشور، از صنایع مختلف کشور از قبیل نفت، گاز و پتروشیمی، صنعت برق و نیروگاهی، صنایع معدنی و خودروسازی و … در آن شرکت کردند».
به گفته علی زواشکیانی، دبیر این همایش نگهداری و تعمیرات «بهینهسازی و افزایش بهرهوری در صنایع کشور از جمله چالشهای کلیدی صنایع ایران در شرایط پساتحریم و فضای رقابتی اقتصاد ایران بهشمار میرود. از آن روست که استقبال از دهمین همایش مدیریت داراییهای فیزیکی با گذشت ده سال از آن همواره روبه افزایش بوده است. حامی علمی این همایش نیز شرکت کانادایی پمکو (PAMCo) است که در طول سالیان گذشته بار آموزش و مشاوره در زمینه مدیریت داراییهای فیزیکی را در ایران به دوش کشیده است».
به گفته دکتر ریجارد دوایت (Richard Dwight)، رییس ایفریم «با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته دراین همایش، ایفریم تصمیم گرفت که نشست خود را یک روز پیش از دهمین همایش مدیران فنی و نگهداری و تعمیرات و در دانشگاه صنعتی شریف تهران برگزار کند. با برگزاری نشست ایفریم، در روز یکشنبه 12 اکتبر 2015 (19مهرماه 1394)، افزون بر حضور همه اعضای ایفریم در همایش، گزارشی از این نشست نیز از سوی من در همایش ارایه شد».
گفتنی است این نشست هر چهار سال یک بار به میزبانی یک دانشگاه در جهان برگزار میشود، در سال 1394 در حاشیه دهمین همایش مدیران فنی و نگهداری و تعمیرات (مدیریت داراییهای فیزیکی) و به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف و در سالن آمفیتئاتر دانشکده مهندسی کامپیوتر این دانشگاه برگزار شد. به گفته ریچارد دوایت «این نشست با تلاش دکتر علی زواشکیانی، مدیر برنامههای آموزشی مرکز C-MORE در دانشگاه تورنتو کانادا، یکی از اعضای ایفریم و دبیر دهمین همایش مدیران فنی و نگهداری و تعمیرات و همکاری ارزشمند ریاست دانشگاه صنعتی شریف و مرکز پایش وضعیت دانشکده مکانیک این دانشگاه در ایران برگزار شد».
دکتر علی زواشکیانی، دکتر ریچارد دوایت، رییس ایفریم، دکتر محمود فتوحی، ریاست دانشگاه صنعتی شریف و دکتر مهدی بهزاد استاد دانشکده مکانیک و رییس مرکز پایش وضعیت این دانشگاه، برخی از استادان دانشگاههای ایران، مشاوران شرکت کانادایی پمکو و برخی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی، کارشناسی ارشد و دکتری فعال در زمینه نگهداری و تعمیرات، در این نشست حضور داشتند.
به گفته دبیر اجرایی دهمین همایش مدیریت داراییهای فیزیکی «در این همایش استادان بینالمللی مدیریت داراییهای فیزیکی و نگهداری و تعمیرات کارگاههای آموزشی در زمینه مسائل روز این رشته برای شرکتکنندگان برگزار کردند. این کارگاهها را اعضای ایفریم و دیگر مشاوران برجسته و استادان نگهداریوتعمیرات در ایران و جهان برگزار کردند».به گفته وی «همچنین دردهمین همایش مدیران فنی و نگهداری و تعمیرات، با همکاری صنایع برق و نفت، گاز و پتروشیمی، پنلهای تخصصی در این دو زمینه نیز تشکیل شد. این پنلهای تخصصی با حضور چشمگیر مدیران و کارشناسان این صنایع، با استقبال بسیاری روبهروشد، بهطوری که در پنل برق 150 نفر و پنل نفت بیش از 200 نفر از مدیران صنایع نفت، گاز و پتروشیمی حضور یافتند».به گزارش مدیریت داراییهای فیزیکی در پنل برق، دکتر محمود فتوحی استاد دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف و رییس این دانشگاه به همراه مهندس علی سعیدی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد و مهندس احمد مشایخی، معاون بهرهبرداری شرکت آرین ماهتابگستر حضور داشتند. در این پنل مهندس رحیم قرآنی از دانشگاه صنعتی شریف، مهندس ابراهیم فراهانی از پژوهشگاه نیرو، مهندس حسن حشمتی از شرکت توزیع برق مشهد و کونو گلپکه مدیر سابق O&M شرکت زیمنس آلمان و مدیر O&M نیروگاه رودشور به ارایه سخنرانی پرداختند.
«در پنل صنعت نفت نیز که با حضور مهندس علیرضا اصلعربی، مدیرکل راهبردی نظام نگهداری و تعمیرات صنعت نفت، مهندس بابازاده از شرکت ملی گاز، مهندس سامانی و مهندس بابایی از شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و مجتمع پارس جنوبی همراه بود نیز تجاربی از پیادهسازی، تدوین اسناد بالادستی و نظامنامه مدیریت داراییهای فیزیکی در صنعت نفت ارائه شد».
به گفته دبیر اجرایی همایش «همچون هرسال از مجموع تجربههای صنعتی که در قالب مقالات به دبیرخانه همایش فرستاده شده بودند،20 تجربه صنعتی برگزیده پس از تایید علمی و پذیرش از سوی کمیته علمی همایش، در همایش ارایه شدند. محورهای تجارب که برپایه استاندارد «انجمن مدیریت داراییها (Institute of Asset Management)» تدوین شده است، در زمینههای استراتژیهای مدیریت داراییها، ارزیابی سیستمهای مدیریت داراییها، نقش منابع انسانی، مدیریت انبار و قطعه یدکی، روشهای تحلیل و آنالیز بهبود قابلیتاطمینان، سیستمهای پشتیبانی، پایش و شاخصهای کلیدی عملکرد و مواردی از این دست بوده است».
در دهمین همایش مدیریت داراییهای فیزیکی، همزمان نمایشگاهی تخصصی نیز از شرکتهای فعال در صنعت نگهداشت در حاشیه سالنهای برگزاری همایش برگزار شد. به گفته مسئولان برگزاری نمایشگاه «امسال این نمایشگاه نیز با استقبال خوبی از سوی صنایع و شرکتهای داخلی و خارجی روبهروشد، چه آنکه بیش از 3 ماه از شروع همایش، ظرفیت غرفهها بهطور کامل تکمیل شده بود». در این نمایشگاه شرکتهای داخلی و خارجی چون پمکو، هنکل و NEWJCM حضور داشتند.
به گفته امیر ملکنیازی، دبیر علمی جایزه مدیریت داراییهای فیزیکی «در این همایش، برای نخستین بار نیز جایزه ملی مدیریت داراییهای فیزیکی در بخشهای نیرو، صنعت، نفت، گاز و پتروشیمی به شرکتهای فعال در این حوزه اهدا شد. همچنین حامیان و مدیران برتر مدیریت داراییهای فیزیکی نیز در این حوزهها معرفی شدند و به شرکتهای فعال و پیشرو نیز تقدیرنامههایی اهدا شد».
«در بخش نیرو شرکت مدیریت تولید برق قم، در بخش صنعت شرکت همراهاول و در بخش نفتوگاز و پتروشیمی شرکت پلیمر آریاساسول تندیسهای شرکتهای برتر را دریافت کردند».
به گفته وی «جایزه ملی مدیریت داراییهای فیزیکی برپایه مدل تعالی هرم آپتایم که در کتابی به همین نام از سوی جان دیکسون کمپل و جیمز پیکنل معرفی شده است، ارزیابی و اهدا میشود و جیمز پیکنل نویسنده ویرایش سوم کتاب آپتایم نیز ناظر عالی اعطای این جایزه در ایران بوده است». به گزارش مدیریت داراییهای فیزیکی وی در آیین پایانی دهمین همایش مدیران فنی و نگهداری و تعمیرات به صورت ویدئو-کنفرانس برای شرکتکنندگان سخنرانی کرد و سپس به پرسشهای ایشان پاسخ گفت.